Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi

Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi

4.3 60 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi di mozzarella e prezzemolo
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 400 g di mozzarella per pizza a pezzi
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
  • 260 g farina tipo 0
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
Ragù di funghi
  • 10 g di funghi porcini secchi
  • 1 pizzico di peperoncino secco piccante
  • 70 g di acqua tiepida
  • 90 g di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di cipolla dorata a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi misti freschi
  • 60 g di vino bianco
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 2 foglie di alloro fresche lavate
  • ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 54 mg
Białko 30.7 g
Kalorie 2682.7 kJ / 640.8 kcal
Tłuszcz 30.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 481.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...