Clafoutis de haricots verts au bacon

Clafoutis de haricots verts au bacon

4.1 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 200 g de haricot vert frais équeutés
  • glaçons
  • 2 œufs
  • 100 g de lait entier
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 30 g de fécule de maïs
  • 140 g de fromage blanc nature 20-30% m.g.
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • beurre pour les ramequins
  • 8 tranches de bacon fumé, taillées en fines lanières

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 942.8 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 820.8 kJ / 193 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...