
Wersje kompatybilne
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
'Meatballs'
- 120 g rolled oats (see tip)
- 5 sprigs fresh parsley leaves only
- 5 sprigs fresh thyme leaves only
- 100 g dried green lentils
- 300 g water
- 3 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 150 g chestnut mushrooms halved
- 1 - 2 pinches fine sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
Cauliflower Purée
- 500 g water
- 300 g potatoes peeled, sliced (5 mm)
- 700 g cauliflower cut in small florets
- 100 g soya milk
- 50 g olive oil
- 1 - 2 pinches fine sea salt to taste
Gravy
- 1 garlic clove
- 40 g onion quartered
- 20 g olive oil plus 1 Tbsp for frying
- 400 g water
- 200 g soy cream
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) gluten free, crumbled - 2 Tbsp cornflour mixed with 2 Tbsp water
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643.1 kcal / 2690.5 kJ
- Białko
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Węglowodany
- 72 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 311.1 mg