Creamy miso mushroom udon

Creamy miso mushroom udon

4.5 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • boiling water
    1500 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    40 g
  • fresh mixed mushrooms sliced (e.g. king oyster, enoki, shitake, Swiss brown)
    400 g
  • dried udon noodles
    180 g
  • extra virgin olive oil plus extra to stir through
    20 g
  • sesame oil
    ½ tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
  • spring onions/green onions thinly sliced, plus extra to garnish
    3
  • pouring (whipping) cream
    80 g
  • ground white pepper
    2 pinches
  • white miso paste
    40 g
  • shichimi togarashi seasoning to serve (see Tip)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 491.5 kcal / 2056.4 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 408.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...