French onion soup (Soupe à l’oignon)

French onion soup (Soupe à l’oignon)

3.9 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)
    150 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • brown onion cut into wedges (3-4 cm)
    500 g
  • unsalted butter
    30 g
  • fresh thyme leaves only, plus extra to scatter
    1 sprig
  • white wine
    80 g
  • plain flour
    15 g
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • Beef stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    1000 g
  • baguette loaf cut into 18 x 1 cm slices, toasted (see Tips)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 365.5 kcal / 1529.3 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 508.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...