Urządzenia i Akcesoria
French onion soup (Soupe à l’oignon)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)150 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
brown onion cut into wedges (3-4 cm)500 g
-
unsalted butter30 g
-
fresh thyme leaves only, plus extra to scatter1 sprig
-
white wine80 g
-
plain flour15 g
-
ground black pepper plus extra to season2 pinches
-
Beef stock paste (see Tips)2 tsp
-
water1000 g
-
baguette loaf cut into 18 x 1 cm slices, toasted (see Tips)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
508.6 mg
Białko
14.4 g
Kalorie
1529.3 kJ /
365.5 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue ice-cream cake
13 godz. 15 min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1 godz. 30 min
Chunky guacamole
10 min
Gwinganna Barramundi escabeche
45 min
Cherry Amaretto Dream
10 min
Beef stock paste
3 godz.
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Béarnaise sauce
20 min
Mushroom risotto
30 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Hollandaise
15 min