Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 30 g unsalted butter
- 1 sprig fresh thyme, leaves only, plus extra to scatter
- 80 g white wine
- 15 g plain flour
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 1000 g water
- 1 baguette loaf, cut into 18 x 1 cm slices, toasted (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529.3 kJ / 365.5 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 508.6 mg
Alternatywne przepisy
Pickled Grated Carrots (TM6)
45min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Ancho chilli bean bowl
1h
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
30min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Beer batter fish
40min
Freeform basic bread
1h 35 min
Green mussels in wine and garlic sauce
45min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min