Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 200 g mixed vegetables (e.g celery, carrot and onion), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 40 g olive oil
- 400 g fresh mushrooms of choice, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 50 g dry white wine
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 tsp white sugar
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921.7 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1128.5 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 Min
Soba noodle mee goreng
40min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15min
Hearty lentil chilli
50 Min
Mushroom stroganoff
20min
Chilli con tempeh
20min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Lentil bolognese
30min
Butternut mac and cheese
45min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min