Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 200 g mixed vegetables (e.g celery, carrot and onion), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 40 g olive oil
- 400 g fresh mushrooms of choice, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 50 g dry white wine
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 tsp white sugar
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921.7 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1128.5 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30 min
Vegetable chilli
50min
Rendang curry
30 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Mushroom stroganoff
20 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Soba noodle mee goreng
40 Min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Tex-mex vegetable stew
1h 15min
Sweet potato lasagne
1h 20 min