Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
TM6 TM5

Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)

4.7 (12 ocen)

Składniki

Dashi Stock

  • 17 oz water
  • 1 piece kombu
  • ½ oz katsuobushi (dried skipjack or bonito flakes)

Japanese Egg Custard

  • 1 ½ tsp soy sauce
  • 1 ½ tsp sake
  • 1 ½ tsp mirin
  • 3 large eggs
  • 35 oz water
  • nori seaweed, julienned, to garnish
  • fresh chives, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
243 kJ / 58 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0 g
Sód
327 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy