Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi Stock
- 17 oz water
- 1 piece kombu
- ½ oz katsuobushi (dried skipjack or bonito flakes)
Japanese Egg Custard
- 1 ½ tsp soy sauce
- 1 ½ tsp sake
- 1 ½ tsp mirin
- 3 large eggs
- 35 oz water
- nori seaweed, julienned, to garnish
- fresh chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Mapo tofu
15min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min