Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi Stock
- 17 oz water
- 1 piece kombu
- ½ oz katsuobushi (dried skipjack or bonito flakes)
Japanese Egg Custard
- 1 ½ tsp soy sauce
- 1 ½ tsp sake
- 1 ½ tsp mirin
- 3 large eggs
- 35 oz water
- nori seaweed, julienned, to garnish
- fresh chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min
Mapo tofu
15min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Buddha's Delight
55 Min
Chai Buey
1h 45min
Savory Turnip Cake
26 Std. 55 Min
Authentic Meat Floss
1sa 40 dk
Nyonya Fish Maw Soup
1sa 10 dk
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
White Radish Pork Rib Soup
3h