Urządzenia i Akcesoria
Chinese Tea Eggs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 pieces
Składniki
-
eggs chilled6
-
water1000 g
-
lump sugar30 g
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
bay leaves, dried2
-
black tea leaves5 g
-
salt1 pinch
-
light soy sauce60 g
-
dark soy sauce20 g
-
water add to 1-liter mark in mixing bowl
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
191.4 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
336.5 kJ /
80.5 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Onsen Eggs
50 min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Rainbow Spiral Yam Mooncake
2 godz.
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Meatballs in Tomato Sauce
1 godz. 10 min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Taiwanese traditional Pork floss
1 godz. 40 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 min
Salt Bread
2 godz.
Stir Fried Sweet Potato Leaves with Garlic
10 min