Urządzenia i Akcesoria
Chinese Tea Eggs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 pieces
Składniki
-
eggs chilled6
-
water1000 g
-
lump sugar30 g
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
bay leaves, dried2
-
black tea leaves5 g
-
salt1 pinch
-
light soy sauce60 g
-
dark soy sauce20 g
-
water add to 1-liter mark in mixing bowl
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
191.4 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
336.5 kJ /
80.5 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Brak ocen
Hand Ripped Cabbage
20 min
Thai Volcano Spare Ribs
2 godz.
Douhua (soy bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Singapore Curry Chicken Noodles
1 godz.
Date and Oat Drink
20 min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Mee Soto
1 godz. 10 min
One-Pot Tomato and Mushroom Spaghetti
30 min
Dried Scallop Fish Slice Congee
30 min
Lotus Root Peanut Pork Rib Soup
Brak ocen
Curry Fish Head
Brak ocen