Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz chicken leg quarters, skin on, bone in (approx. 2 legs), deboned
- 2 tsp light soy sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 large eggs
- 55 oz water, divided
- 2 tsp salt, divided
- 2 oz fresh ginger, to taste
- 2 garlic cloves
- 1 oz vegetable oil
- 11 oz rice
-
1
chicken stock cube
lub 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought -
2
pandan leaves (see Tip)
lub ½ tsp lemongrass paste - 1 ½ oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz potatoes, cubed
- 2 oz tomatoes, cut in wedges
- 4 oz carrots, cubed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaroni ABC Soup
55min
Nasi Lemak
45min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Tom Yum Goong
30min
Curry Chicken
1h
Egg Drop Soup
45min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min