Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg

Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portion

Składniki

  • chicken leg quarters, skin on, bone in (approx. 2 legs), deboned
    18 oz
  • light soy sauce
    2 tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • large eggs
    3
  • water divided
    55 oz
  • salt divided
    2 tsp
  • fresh ginger to taste
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • vegetable oil
    1 oz
  • rice
    11 oz
  • chicken stock cube
    1
    1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
  • pandan leaves (see Tip)
    2
    ½ tsp lemongrass paste
  • yellow onions cut into pieces
    1 ½ oz
  • potatoes cubed
    2 oz
  • tomatoes cut in wedges
    2 oz
  • carrots cubed
    4 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 637 kcal / 2663 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1488 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...