Wersje kompatybilne
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emperor chicken
- 25 g dried longans
- 5 g dang gui (Chinese angelica root) slices
- 20 g dang shen (codonopsis root), cut into 5 cm length
- 15 g yu zhu (Solomon's seal)
- 6 Chinese red dates, pitted
- 1200 - 1400 g whole chicken (1 whole chicken), with skin and bone
- 1 tbsp salt
- 15 g fresh ginger, cut in thin slices
- 10 g wolfberries (goji), rinsed
- 5 g chuan xiong (Sichuan lovage), rinsed
- 1 dried lotus leaf, blanched
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
Ladies’ fingers with sesame dressing
- 45 g white sesame seeds, toasted
- 60 g mayonnaise
- 1 ½ tbsp white rice vinegar
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- ½ tsp mirin
- 1 tsp sesame oil , dark (roasted)
Stewed green mustard pig's trotter
-
1000
g pig's trotter, cut in pieces (5-6 cm)
lub 1000 g roasted pork trotter, cut in pieces (5-6 cm) - 10 - 20 g dried tamarind pieces (asam keping)
- 1000 g water
- 10 dried chillies, adjust to taste, deseeded, rinsed
- 2 - 5 salted plums in brine
- ½ tbsp chilli bean paste
- ½ tbsp fermented soybean paste
- ½ tbsp light soy sauce
- 2 tsp salt
- 2 tbsp sugar
- 300 g green mustard leaves, rinsed
- 150 g salted vegetables (hum choi), soaked for 10 minutes
- 300 g ladies' fingers, stems trimmed (refer to step 7)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2665 kJ / 637 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Drunken Herbal Prawns
4h 55min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min