Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole chicken legs (approx. 900 g), preferably free range, halved at joints, rinsed
- 1 tbsp fresh ginger juice
- 1 pinch salt
- 45 g glutinous rice wine (huangjiu)
- 4 dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1 tsp wolfberries (goji)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 381 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 247 mg
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Mock Fin Soup
35 Min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10h 25 min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35 Min
Chicken Congee
1 Std. 30 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Sea Vegetable Stew
Brak ocen
Stir-fried Clams
35 Min
Drunken Herbal Prawns
4h 55 min
Braised Rice Wine Fish
20 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min