Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole chicken legs (approx. 900 g), preferably free range, halved at joints, rinsed
- 1 tbsp fresh ginger juice
- 1 pinch salt
- 45 g glutinous rice wine (huangjiu)
- 4 dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1 tsp wolfberries (goji)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 381 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 247 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45min
Homemade Soy Milk
35min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min