Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 garlic cloves
- 120 g shallots
- 8 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 40 g cooking oil
- 200 g pork belly, skinless, cut in thin slices
- 20 g dried shrimp, soaked to soften, drained
- 200 g pickled olive vegetables (gan lan cai), oil drained
- 20 g chicken stock powder
- 600 g water
- 50 g carrots, cut in cubes
- 350 g parboiled basmati rice, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1013 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Chicken porridge with century egg
30min
Tomato-egg soup
20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Yam Rice
45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.