Urządzenia i Akcesoria
Steamed Seafood Tower
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
crabs (approximately 1-2 pcs), cleaned700 g
-
prawns deveined, with shell300 g
-
lala clams cleaned300 g
-
fresh ginger thinly sliced50 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)30 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
water1500 g
-
dried anchovies100 g
-
sugar adjust to taste1 tsp
-
white pepper powder½ tsp
-
spinach leaves only200 g
-
spring onion (opcjonalnie) sliced, to garnish1 sprig
-
wolfberries (goji) (opcjonalnie) soaked, to garnish15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
3220 mg
Białko
69 g
Kalorie
2053 kJ /
491 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Stir-fry Chayote
25 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Summer seafood soup
45 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
All-in-one chicken congee
35 min