Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g cooking oil
- 300 g roasted pork, cut in 1 cm strips
- 5 sprigs leek, cut in 3 cm strips
- 2 tsp light soy sauce
- 20 g water
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 Std. 20 Min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised pork belly
55min
Yam Rice
45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
White Radish Pork Rib Soup
3h