Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g daikon (Japanese radish), cut in small chunks
- 10 Chinese red dates, pitted
- 8 dried oysters, soaked to soften
- 1400 g water
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 300 g silken tofu (approx. 1 block)
- 6 wolfberries (goji), soaked to soften, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Red bean ice cream
29h 50min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Umami Soup
1 Std. 20 Min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min