Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile végétale
- 1 oignon (60 g env.), coupé en deux et émincé (5 mm)
- 200 g de tranches de porc assaisonnées d'épices à gyros (voie "Conseil(s)")
- 100 g de concombre
- 1 gousse d'ail
-
250
g de fromage blanc nature
lub 200 g de crème aigre 20% m.g. - ¼ c. à café de sel
- ½ c. à café d'herbes aromatiques variées, déshydratées (ex. aneth, menthe, origan)
- pain pita, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 403 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet mariné et pain pita
2 Std. 50 Min
Fajitas de bœuf et guacamole
25 Min
Sandwich au bœuf épicé, sauce aux herbes
1 Std.
Pita à la dinde façon kebab, sauce blanche
35 min
Burger au porc effiloché
6h 20 min
Pita de poulet au curry
1 Std. 30 Min
Soupe chinoise au bœuf
1 Std. 15 Min
Riz au bœuf et brocoli
50 Min
Mélange d'épices gyros
5 Min
Bao burger au porc et aux légumes
3h
Salade Bo bun
12h
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min