One pot de petites pâtes, crevettes, crème à l’aneth et citron

One pot de petites pâtes, crevettes, crème à l’aneth et citron

2.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 citron jaune
  • 350 g de petites pâtes sèches type gnocchetti sardi
  • 450 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 300 g de crevettes roses cuites, décortiquées de petite taille
  • aneth frais ciselé, pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33 g
Kalorie 2408 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...