Pâtes au pesto, tomates cerise et basilic

Pâtes au pesto, tomates cerise et basilic

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan râpé et un peu pour la finition
  • 20 g de pignons de pin
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g de feuilles de basilic frais et un peu pour la finition
  • 120 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • 500 g de tomates cerise en grappes
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 400 g de pâtes sèches, type trofie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27 g
Kalorie 3158 kJ / 756 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...