Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile d'olive
- 6 gousses d'ail
- 1000 g de pilons de poulet, avec la peau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 100 g de vin blanc
- 120 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309.8 kJ / 314.7 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faire sauter des oignons avec des lanières de bœuf
15 Min
Brochettes de kefta
55 min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1h 5min
Poulet basquaise
50 min
Poulet yassa
12h
Pilons de poulet marinés au citron et aux herbes
3h 30min
Poulet à l'algérienne
40 min
Poulet à la moutarde et pommes vapeur
45 min
Poulet aux poivrons
55 min
Poulet aux oignons, olives et poivron, riz vapeur
1h
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min
Sauté de veau aux olives
1h