Gratin gourmand de macaroni

Gratin gourmand de macaroni

4.7 684 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 160 g de fromage à pâte pressée type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 ½ l d'eau
  • 1 c. à café bombée de gros sel
  • 1 c. à café d'huile d'olive
  • 40 g de farine de blé
  • 250 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 300 g de lait entier
  • 200 g de crème fraîche épaisse
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 657 kcal / 2754 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...