Gratin gourmand de macaroni

Gratin gourmand de macaroni

4.7 680 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de fromage à pâte pressée type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
    160 g
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • d'eau
    2 ½ l
  • de gros sel
    1 c. à café bombée
  • d'huile d'olive
    1 c. à café
  • de farine de blé
    40 g
  • de pâtes sèches, type macaroni
    250 g
  • de lait entier
    300 g
  • de crème fraîche épaisse
    200 g
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 657 kcal / 2754 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...