Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de fromage à pâte pressée, type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 ½ l d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 40 g de farine de blé
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni
- 300 g de lait entier
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 657 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle au saumon fumé
20 min
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Pâtes au gorgonzola
40 min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Croque-campagne au comté
40 min
Gratin de pâtes
25min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 Std. 15 Min
Pipe rigate gratinés
1h
Macaroni à la montagnarde
45 min
Quiche de la boîte à fromage
55min
Timbale milanaise
55min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h