Pizza rustica lucana

Pizza rustica lucana

4.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    1 mazzetto
  • di ricotta fresca scolata
    250 g
  • di formaggio primo sale a pezzi piccoli
    150 g
  • uova
    2
  • di scamorza a pezzi piccoli
    50 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di salsiccia secca a fette, tipo lucana
    100 g
  • uova sode a fettine
    2
Terminare la preparazione
  • tuorlo leggermente sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 501 kcal / 2096 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 32.1 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...