Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di ricotta fresca, scolata
- 150 g di formaggio primo sale a pezzi piccoli
- 2 uova
- 50 g di scamorza a pezzi piccoli
- 1 pizzico di sale
- 100 g di salsiccia secca a fette, tipo lucana
- 2 uova sode, a fettine
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1h 30min
Pastiera
15h
Pizza di scarola
3u. 30min
Focaccia di Carnevale salentina
3u. 40min
Pucce
7h
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Tortano speck e fontina
2h
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1h 15 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30 min
Pizzette fritte
1h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h