Rotolo al  tiramisù

Rotolo al tiramisù

3.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta biscotto
  • 4 uova albumi e tuorli separati
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 130 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo
  • 120 g di caffè espresso freddo
  • 50 g di Marsala
Ripieno
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
  • 1 cucchiaio di stabilizzatore per panna montata (opcjonalnie)
  • 250 g di mascarpone
  • 50 g di zucchero
  • 2 cucchiai di cacao in polvere
  • gocce di cioccolato (opcjonalnie) q.b. per decorare
  • amaretti (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 249.1 kcal / 1042.4 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 144 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...