Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova, albumi e tuorli separati
- 1 pizzico di sale
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 130 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 120 g di caffè espresso, freddo
- 50 g di Marsala
Ripieno
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaio di stabilizzatore per panna montata
- 250 g di mascarpone
- 50 g di zucchero
- amaretti, a piacere
- 2 cucchiai di cacao in polvere
- gocce di cioccolato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1042.4 kJ / 249.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 144 mg
Alternatywne przepisy
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Torta pinguino
1h 30min
Bignè craquelin
2 godz.
Coriandoli dolci
4 Std. 10 Min
Tronchetto al tiramisù
4 Std.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Merendine yo-yo
1h
Torta mimosa
1h 5min