Rotolo al  tiramisù

Rotolo al tiramisù

3.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta biscotto
  • uova albumi e tuorli separati
    4
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    80 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 00
    130 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
  • di zucchero a velo
    1 cucchiaio
  • di caffè espresso freddo
    120 g
  • di Marsala
    50 g
Ripieno
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaio
  • di stabilizzatore per panna montata (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
  • di mascarpone
    250 g
  • di zucchero
    50 g
  • di cacao in polvere
    2 cucchiai
  • gocce di cioccolato (opcjonalnie) q.b. per decorare
  • amaretti (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 249.1 kcal / 1042.4 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 144 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...