Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre mou
- 150 g de sucre en poudre
- 3 pincées de cannelle en poudre
- 1 ½ de zeste de citron jaune non traité
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 250 g de farine de blé
- 500 g de ricotta
- 1 c. à soupe de limoncello
- 100 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2625.7 kJ / 627.3 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 320.3 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1h 45min
Tartelettes au lait de coco
1 Std.
Tarte aux fruits secs
1h 35min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Brutti e buoni "moches mais bons"
40 Min
Focaccia à la saucisse
1 Std. 40 Min
Gâteau choco-noisette
1 Std. 40 Min
Entremets ananas aux petits-beurre
3h 15min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 Min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 godz. 35 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.