Salade de bulots, pommes de terre, pesto de câpres et persil

Salade de bulots, pommes de terre, pesto de câpres et persil

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 540 g d'eau
  • 350 g de pommes de terre grenaille, lavées et non épluchées
  • 100 g de câpres au vinaigre
  • 24 bulots cuits
  • 4 brins de persil frais, équeutés
  • 2 gousses d'ail
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 70 g d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 255.8 kcal / 1066 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 581.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...