Prune and orange stuffing

Prune and orange stuffing

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
310 g

Składniki

  • garlic clove
    1
  • brown onion (approx. 70 g)
    ½
  • butter
    20 g
  • pitted prunes
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh rosemary (approx. 10 cm), leaves only
    1 sprig
  • orange zest only, no white pith, finely grated
    ½ - 1
  • orange juice
    2 tsp
  • sunflower seeds
    30 g
  • day old bread or crusty bread, frozen, thawed slightly (approx. 2-3 slices) torn into pieces (3 cm)
    100 g
  • sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 310 g

Sód 741.9 mg
Białko 21.7 g
Kalorie 3115 kJ / 744 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 18.6 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 77.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...