Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatloaf
- 80 g day old bread, torn into pieces
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 100 g carrots, cut into pieces (3 cm)
- 1 celery stalk (approx. 50 g), cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g olive oil
- 1 egg
- 250 g pork mince
- 250 g beef mince
- 1 tbsp Sriracha® sauce
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g roasted whole red pepper strips (or roasted red pepper)
- 3 hard-boiled eggs, peeled (see Tips)
- 1250 g water
- 200 g broccoli, cut into florets
- 200 g carrots, cut into batons
Onion gravy
- 380 g brown onion, cut into eighths
- 1 ½ tbsp olive oil
- ¼ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Sriracha® sauce
- 2 tsp soy sauce
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1591.7 kJ / 378.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 1117.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional gravy
25 分钟
Everyone's favourite chicken curry
40 分钟
Shepherd's pie
55 min
Apple and sage stuffing
10 分钟
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15min
Corned beef with mustard sauce
1h 30 min
Curried sausages and lentils
1h
Chilli con carne
40 分钟
Steak and kidney pudding
3j 45 mnt
Classic meatloaf
1h 35min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min