
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 200 g brown onions (approx. 2 onions), cut into quarters
- 30 g extra virgin olive oil
- 3 rindless bacon rashers cut into cubes
- 1 carrot cut into pieces (1 cm)
- 400 g tomato passata
- 20 g balsamic vinegar
- 4 sprigs fresh thyme leaves only, plus extra to garnish
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g beef mince
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
- 200 g black bean spaghetti (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes cut into halves
- 400 g canned lentils (approx 220 g after draining), drained and rinsed
- Parmesan cheese to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649.8 kcal / 2729.1 kJ
- Białko
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Sód
- 1522.5 mg