Wersje kompatybilne
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Watercress and mint pesto
- 120 g extra virgin olive oil
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra grated, to serve
- 2 garlic cloves
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 50 g raw unsalted cashews
- 100 g watercress, trimmed, leaves and soft stalks only
- 30 g fresh mint, leaves only
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Lamb ragù
- 20 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 200 g red onions, cut into wedges
- 60 g pancetta, cut into pieces
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 100 g red wine
- 400 g canned crushed tomatoes
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 40 g salted butter
- cooked pasta of choice, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3749.2 kJ / 892.7 kcal
- Białko
- 60.8 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1940.6 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Sticky chicken
24h 35min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Chunky bolognese
50min
Lamb and fennel ragu
4 Std. 35 Min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Beef fajitas
30min
Chicken teriyaki
20 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min