Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 175 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ceci bianchi lessi, sgocciolati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cozze pulite e sgusciate
- 20 g di vino bianco
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Incapriata di fave e zucchine
6 Std.
Riso patate e cozze
1h
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Ditalini polpo e cozze
1 Std. 10 Min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30min