Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 175 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ceci bianchi lessi, sgocciolati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cozze pulite e sgusciate
- 20 g di vino bianco
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 godz. 30 min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Trofie pesto e champignon
30 min.
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35p
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3óra 30p
Pasticciotti leccesi
1óra 15p
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Linguine con scampi al limone
20p