Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze

Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze

4.8 25 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

Cavatelli
  • 175 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 50 g di rucola lavata e asciugata
  • 125 g di semola rimacinata di grano duro
  • 100 g di acqua
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
  • 1 scalogno
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di ceci bianchi lessi sgocciolati
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • acqua q.b.
  • sale q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di cozze pulite e sgusciate
  • 20 g di vino bianco
  • 10 pomodorini ciliegia in quarti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 561 kcal / 2347 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 72.3 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...