Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 125 g di farina tipo 00 + q.b.
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 125 - 130 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Sugo pomodorini
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori ciliegino in quarti
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- caciocavallo in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Rigatoni affumicati
25 Min
Spaghettini ai peperoni
50min
Spaghetti al tonno
40min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4h
Pasta alla Norma leggera
1 Std.
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Bucatini all'amatriciana
45min
Lagane e ceci
1 Std.
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4h
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 godz. 5 min