Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di pancetta a cubetti
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla dorata in quarti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne trita di agnello
- 70 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di pasta all'uovo secca tipo pappardelle
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2724 kJ / 651 kcal
- Białko
- 42.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Manzo alla cantonese sottovuoto
2 godz. 25 min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 Std. 10 Min
Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta
2 Std. 30 Min
Coniglio ripieno ai carciofi
1 Std. 40 Min
Carne macinata
35 Min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1 Std. 30 Min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 Std. 20 Min
Ravioli lucani
1 Std.
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Pappardelle al ragù di agnello
1 Std.