Wersje kompatybilne
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 4 lomos de bacalao desalado de 150 g/u (600 g)
- ½ cucharadita de pimentón
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de vinagre de jerez
- 300 g de espinacas baby frescas
- 200 g de caldo de pescado
- 250 g de garbanzos cocidos
- 1 - 2 rebanadas de pan del día anterior fritas
Montaje
- 4 rebanadas de pan del día anterior fritas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 567.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Merluza a la gallega
40 min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Espinacas con garbanzos y bacalao
40 min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Rape a la jardinera
40 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min