Wersje kompatybilne
Insalata di patate e salmone profumata all'aneto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di filetti di salmone fresco, senza la pelle
- 2 limoni, preferibilmente biologici, il succo spremuto fresco
- 4 cucchiaini di aneto fresco sminuzzato
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a dadini (1 cm)
- 150 g di panna acida
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cetriolo a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1841 kJ / 440 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 min
Riso con gamberi e verdure
30 min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1h
Insalata di patate con senape e menta
55 min
Filetti di pesce marinato con salsa chermoula e insalata di cous cous
1h 40min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40 min
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1h
Pesce spada con fagiolini e olive
40 min
Bulgur ai gamberetti
45 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 min