Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole fresche, spurgate
- 700 g di acqua + q.b.
- 1 scalogno a metà
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta all'uovo, tipo maltagliati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45min
Cannocchie al Varoma
55min
Zuppetta di crostacei
40min
Zuppa di crostacei e seppie
1h
Brodetto di Fano
1h
Zuppa di baccalà
1h
Zuppa del pescatore
50min
Tagine di rana pescatrice
1 godz. 5 min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Zuppa di fagioli e cozze
55min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min