Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1200 g di acqua salata
- 300 g di seppioline, pulite. I tentacoli e la sacca a striscioline
- 300 g di riso Parboiled (cottura 14 min.)
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 300 g di maionese
- 1 cucchiaino di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2717.5 kJ / 649.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 531.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Insalata di farro e vongole in vasetto
1 Std.
Seppie con i piselli
40min
Riso con gamberi e verdure
30 Min
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Seppioline e gamberi gratinati
1 Std. 10 Min
Farro con seppie e verdure
35min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Insalata di mare con orzo perlato
1h 35min
Anelli di totano in umido
30 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min