Petto di pollo al lime e carciofi

Petto di pollo al lime e carciofi

3.8 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Marinatura
  • 4 lime il succo, spremuto fresco
  • 100 g di Tequila
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 60 g di radice fresca di zenzero a pezzi
  • 3 pizzichi di peperoncino secco piccante
  • 3 pizzichi di sale
  • 500 g di petto di pollo senza pelle in 4 fette
Terminare la preparazione
  • 500 g di acqua
  • 2 carciofi
  • 1 lime il succo, spremuto fresco
  • 4 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.8 g
Kalorie 1000 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...