Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)

Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)

3.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Crema di ricotta e broccoli
  • 500 g di acqua
  • 350 g di cimette di broccoli
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
Besciamella
  • 20 g di burro
  • 20 g di farina tipo 00
  • 250 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Assemblare le lasagne
  • 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
  • 2 cucchiai di pecorino Romano grattugiato
Salsa al pecorino
  • 75 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
  • 150 g di latte

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26 g
Kalorie 2577 kJ / 616 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...