Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

4.9 121 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Malloreddus
  • 270 g di acqua tiepida
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di semola rimacinata di grano duro
  • 1 bustina di zafferano in polvere
Sugo
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata (vedere varianti)
  • 100 g di vino bianco
  • 700 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di sale
  • 7 foglie di basilico fresche lavate
  • 5 g di zucchero
  • ½ - 1 bustina di zafferano in polvere a piacere
Terminare la preparazione
  • pecorino sardo grattugiato, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1141.3 mg
Białko 28 g
Kalorie 659.5 kJ / 659.5 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 72.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...