Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Malloreddus
- 270 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di semola rimacinata di grano duro
- 1 bustina di zafferano in polvere
Sugo
- 40 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata (vedere varianti)
- 100 g di vino bianco
- 700 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 7 foglie di basilico fresche, lavate
- 5 g di zucchero
- ½ - 1 bustina di zafferano in polvere, a piacere
Terminare la preparazione
- pecorino sardo grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 659.5 kJ / 659.5 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1141.3 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45min
Polenta sarda
1 godz. 30 min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 godz. 30 min
Pardulas
8 godz. 40 min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Panada sarda
2h 55min
Costine in umido
1h 20min
Sugo all'amatriciana
50min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Fregola con le seppie
40 min
Ragù di salsiccia
1óra 15p