Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di calamari freschi, senza pelle, puliti e ad anelli
- 4 spicchi di aglio
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 3 gambi di sedano a pezzi
- 150 g di cipolla in quarti
- 30 g di aceto di vino bianco
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 35.96 g
- Węglowodany
- 7.13 g
- Tłuszcz
- 20.39 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di mare
1h 30min
Polpetti affogati
45 Min
Moscardini al limone
30min
Calamari cipolle e patate
50min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di calamari al limone
35min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Insalata di calamari e pesche
40min
Calamari alla napoletana
40min