Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di tonno fresco a tocchi (3 cm circa)
- farina tipo 00 q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cipolle rosse di Tropea a fette (0.5 cm circa)
- 40 g di aceto bianco
- 10 g di sale
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790.8 kJ / 428 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1036.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1 Std.
Pesce spada all'arancia
40min
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Involtini di pesce spada alla pantesca
1 Std.
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min