Wersje kompatybilne
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a fette (5 mm circa)
- 1 pizzico di sale
- 600 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 dk
Spinaci al burro
30 Min
Fagiolini insaporiti
25 min
Carote tiepide alla salvia
35 dk
Patate lesse
40 dk
Contorno di peperoni al vapore
40 dk
Frittata alle zucchine
40 dk
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35 dk
Patate novelle al burro e erbe
50 dk
Frittata gusto pizza
50 dk
Frittata primavera al vapore
50 dk