Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di pomodori maturi sbucciati, a pezzi
- 50 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
- 50 g di peperone verde, pulito e a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di petto di pollo in bocconcini (3-4 cm)
- 400 g di patate, pelate e a cubetti
- 4 - 5 pistilli di zafferano
- 1 foglia di alloro secca
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 300 g di acqua
- prezzemolo fresco tritato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 38.07 g
- Węglowodany
- 35.51 g
- Tłuszcz
- 20.07 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tacchino, patate e piselli
1h 30min
Pollo in umido ai funghi
50min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Zuppa di pollo e mandorle
45min
Zuppa di pollo alla messicana
50min
Pollo con salsa ai peperoni
55min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 Min
Spezzatino di manzo danese
30min
Scaloppine ai funghi
40min
Stufato di pollo e basilico
35 Min
Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi
1h
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1h 45min