Wersje kompatybilne
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 beringelas grandes
- Sal grosso q.b.
- 100 g caju
- 5 dentes de alho
- 150 g espinafres
- 100 g bebida de amêndoa s/ açúcar
- 2 c. sopa de sumo de limão
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- 15 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g tomate cortado em cubos
- ½ c. chá de mel
- 1 c. chá de orégãos
- 6 folhas de manjericão, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 lombos de salmão
- 100 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi de couve-flor com molho de kiwi
45 Min
Salada de bochechas de bacalhau mediterrânica
25 min
Salmão com salada de lentilhas, pimentos e abacate
2j
Puré de couve-flor
1h 10 min
Soufflé de espinafres e espargos
1j 30 menit
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1j
Piza com base de beringela e curgete low carb
1 Std. 15 Min
Canelones de beringela
1 godz. 5 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1j
Lasanha fresca de beterraba com recheio de espinafres e ricota
1 Std. 15 Min
Tarte de couve-flor e queijo
50 menit
Tarte vegetariana
1j