Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil plat frais, équeuté
- 200 g de lardons
- 8 tranches de viande de bœuf, très fines (prélevées dans le rond de veine)
- 80 g d'oignon doux, coupé en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 1 pincée de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de vin blanc sec
- 250 g d'eau
- 500 g de pommes de terre
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g d'olives vertes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3405 kJ / 814 kcal
- Białko
- 74.5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 godz.
Soupe au pistou
40 Min
Veau aux olives
1 Std.
Navettes
2h
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Pompes à l'huile
3h
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
La daube niçoise
13h 20min
Calamar à la piperade
35 Min
Aillade de veau
1 Std. 30 Min
Panisses
30 Min
Oreillettes
3 godz. 40 min