Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 220 g de carottes, coupées en rondelles
- 3 c. à soupe de graisse de canard, et un peu pour la poêle
- 2 clous de girofle
- 1500 g de viande de bœuf à braiser, type plat de côte, coupée en morceaux (2 cm)
- 100 g de lardons
- 500 g de vin rouge
- 2 c. à soupe de farine de blé
- 1 bouquet garni (branche de persil, thym, feuille de laurier)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4439 kJ / 1062 kcal
- Białko
- 122.5 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Longe de porc à la riojana
50min
Lapin marengo
1h
Mijoté de porc au paprika
40 min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Le chiard aux poutines
1 godz. 35 min
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Veau aux olives
1h
Aillade de veau
1h 30min
Garbure
1h 10min
Veau Marengo
55min
Axoa d'agneau
55min