Estouffat toulousain

Estouffat toulousain

4.3 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • de carottes coupées en rondelles
    220 g
  • de graisse de canard et un peu pour la poêle
    3 c. à soupe
  • clous de girofle
    2
  • de viande de bœuf à braiser, type plat de côte, coupée en morceaux (2 cm)
    1500 g
  • de lardons
    100 g
  • de vin rouge
    500 g
  • de farine de blé
    2 c. à soupe
  • bouquet garni (branche de persil, thym, feuille de laurier)
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1062 kcal / 4439 kJ
Białko 122.5 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...