![Aillade de veau Aillade de veau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8073DB3B-93B0-4D63-B486-7C0D59BD7F50/Derivates/34569a9c-7638-4325-9494-13696253e59d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gousses d'ail
- 20 g de graisse de canard, et un peu pour la poêle
- 20 g de pain blanc rassis
- 30 g de concentré de tomate
- 250 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g de sauté de veau, détaillé en cubes (2 cm)
- 200 g de vin blanc sec
- 500 g de petites pommes de terre, type rattes
- 350 g de petits pois frais ou surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 610 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de veau Marengo
1h 15 min.
Epaule de veau à la normande
1 godz.
La sagamité
50 min
Veau aux olives
1 godz.
Stifado de bœuf
1 godz. 30 min
Estouffat toulousain
2h
Axoa d'agneau
55 min
Alicuit de canard
1 godz.
Parmentier de boeuf au vin rouge
12 Std.
Veau Marengo
55 min
Veau aux poivrons à la sauce piquante
45 min
Daube d'agneau aux artichauts
1 godz.