Gratin crémeux à la normande

Gratin crémeux à la normande

4.7 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 700 - 800 g de pomme de terre non épluchée
  • 150 g d'andouille coupée en lamelles fines
  • 80 g d'oignon jaune coupé en deux
  • 20 g de beurre doux
  • 100 g de lait entier
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées sel fin à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 2 pommes Golden coupées en lamelles
  • ½ camembert avec la croûte et coupé en tranches (125 g env.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19.3 g
Kalorie 2079 kJ / 495 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...