Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 700 - 800 g de pomme de terre, non épluchée
- 150 g d'andouille, coupée en lamelles fines
- 80 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 100 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 pommes Golden, coupées en lamelles
- ½ camembert, avec la croûte et coupé en tranches (125 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 495 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de boeuf au vin rouge
12h
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Camembert rôti au Varoma
30 Min
Gratin de comté façon pudding
45 Min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Pizza aux pommes de terre
1 Std. 30 Min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Tarte basquaise
55min
Roulé au fromage et au jambon
40 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1 Std.