Zupa krem z brukselki z soczewicą

Zupa krem z brukselki z soczewicą

4.0 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • curry, mielonego
    1 łyżka
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • zielonej soczewicy, suszonej opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
    40 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • brukselki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 93 kcal / 391 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...