
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g szalotki przekrojonej na pół
- 1 łyżka curry, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g brukselki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 93 kcal / 391 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Błonnik
- 5 g