Zupa krem z brukselki z soczewicą

Zupa krem z brukselki z soczewicą

4.0 90 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 łyżka curry, mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 40 g zielonej soczewicy, suszonej opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 500 g brukselki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5.5 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...