Urządzenia i Akcesoria
Karmelowy budyń
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1200 g mleka
-
2 jajka
-
80 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1116 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyń bez laktozy
20 min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki toffi
2 godz.
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Deser z kaszy manny
20 min
Budyń czekoladowy
10 min