Placuszki z salsefii

Placuszki z salsefii

4.3 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Placuszki
  • korzenia salsefii obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    370 - 400 g
  • sok z cytryny do skropienia salsefii
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli
    30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    45 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • papryki ostrej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • olej do smażenia placków
Sos ze szpinaku
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • liści szpinaku, świeżych
    150 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350.3 kcal / 1466.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 765.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...