
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki z salsefii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placuszki
-
korzenia salsefii obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki370 - 400 g
-
sok z cytryny do skropienia salsefii
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli30 g
-
masła pokrojonego na kawałki45 g
-
mąki pszennej40 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
papryki ostrej, mielonej2 - 3 szczypty
-
olej do smażenia placków
Sos ze szpinaku
-
ząbki czosnku1 - 2
-
liści szpinaku, świeżych150 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.3 kcal /
1466.5 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
765.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska