Urządzenia i Akcesoria
Placuszki z salsefii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placuszki
-
370 - 400 g korzenia salsefii obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
sok z cytryny do skropienia salsefii
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
olej do smażenia placków
Sos ze szpinaku
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g liści szpinaku, świeżych
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
765.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1466.5 kJ /
350.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Adżika
40 min
Czarne trufle szampańskie
2 godz. 15 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
25 godz. 5 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Aioli
5 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Koktajl namiętności
10 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min